Få tummarna loss?

Vad är det med mig idag? Får inte tummarna loss till någonting! Tvättstugan är översvämmad med rena kläder som väntar på att vikas ihop och komma in i garderoberna, diskbänken e full med sopor som ska ut+disk+ren disk+grejjer som ska till husvagnen, skulle deklarera, fylla i papper och har en massa att fundera på.

Jag har så svårt att ta beslut! Jag som alltid varit så självständig och redig, nu kan jag inte ens bestämma om jag ska cykla eller köra till dagis... Idag blev det dock bilen, till både min och tösernas besvikelse. Den här nackn tar alldeles för mycket tid och energi från mig!

Det som står på listan nu är väl först o främst Ellies barnomsorg. Hon går ju nu på ett fantastiskt dagis men nu efter sommaren börjar Vira i skolan och jag funderar på att försöka få in Ellie på Viras gamla dagis. Det är oxå superbra men det är en avdelning som jag absolut inte vill att hon ska gå på. Anledningen till att jag funderar på att byta är såklart att det är närmre men framför allt att det finns fler barn där som bor här vid oss. Jag tror att detta hade varit bra för Ellie eftersom hon helst leker med fröknarna och inte med sina kompisar... Kanske hade detta blivit bättre om hon gått med barn häromkring så de kan leka både på dagis o hemma? Hjälp! Trodde inte det va sååå svårt att vara förälder och försöka anordna en trygg och rätt uppväxt för sina barn. Tänkte att det vore en naturlig övergång om det fanns plats för henne efter sommaren... Nej, jag får nog ringa rektorn o se om det finns någon möjlighet, annars kan jag ju lägga ner de här tankarna o spara lite energi till annat.

Och alla dessa papper som ska skickas in överallt. Skatteverket, försäkringskassan osv, jag blir galen! Jag vet inte hur man ska fylla i och när jag ska försöka sätta mig in i det blir allt ett enda virrvarr. Jag behöver ett jobb. Inte vara egen företagare, jag är inte bra på det. Jag vill ha ett jobb jag kan gå till o sen gå hem o slippa tänka på ngt. Men var ska man hitta det? Vem anställer en sleten 4 barnsmamma med en whiplash skada? Och hur ska jag klara av ett jobb hemifrån? Jag kan ju knappt klä på mig själv o mina barn på morgonen?

Bläää, nej, här kommer bilder på mina nya fina skor istället, så man kan vara liiiite glad :)





Fast dessa får jag nog skicka tillbaka, mina knöliga tår e lite väl knöliga i de här... :(

Glad och nöjd!

Jo, ni läser rätt! Jag som lätt blir sådär deppad, lessen o tråkig är riktigt glad och nöjd idag. Och vad beror detta på då? Trevligt sällskap och shopping såklart! Jag som innan idag fick rådet av lilla mamma att inte handla så mkt, åkte idag in till stan o då blev det en ny bilstol till min lilla höna. Det känns ofantligt bra eftersom hon verkligen ogillar att åka bil i sin gamla stol, baklänges. Vet inte om hon börjar bli åksjuk eller om det är obekvämt men vi tog iaf beslutet idag att det är bättre att hon sitter bra än sitter baklänges. Känns hur bra som helst och Ellie är verkligen helnöjd med sin nya cooooola stol :)

I em har det varit fullt ös. Min kära kusin kom på besök med barn och flickvän. Jag blir så glad av o träffa honom! Han e helt galen och retar gallfeber på alla :) men på ett roligt sätt. Pratat gamla minnen, grillat och pratat om framtiden. Mycket trevligt! Och det var en trevlig tös han letat rätt på :)

Peter har också varit o hämtat skörden av förra veckans nätshopping! Det blev två par skor till mig, ett par till Emelie o en bunke kläder till Emelie o Albin. Alla nöjda och glada! Jag köpte ett par Björn Borg basketkängor typ i vitt skinn, sååååå snygga och satt som en smäck! Dessutom blev det även ett par röda ballerina skor som är lite trånga men jag tror att de kommer att töjja sig lite och sitta som ett smäck de med! Emelie fick ääääntligen sina vita converseskor och är salig. Kul att se nöjda barn!

På tal om nöjda barn så har min stora prinsessa varit på kalas idag. Hos sin älskade vän som flyttat utomlands men e hemma ngn vecka. Hon var så glad och det är helt ljuvligt att se de små liven och hur de saknat varandra. När jag hämtade henne vid 19-tiden ville han följa med hem, ha ha ha, det fick snällt bli en annan dag...

Alltså har detta varit en annorlunda men härlig dag. Jag ska nog kämpa lite mer för att njuta av mina dagar och försöka sluta oroa mig för allt som har varit, är och kommer att bli...

Nu ska jag krypa till kojs. Imorn hoppas jag på en ny tvättmaskin och ska till optikern för utprovning av nya linser. Så skönt med linser på sommaren så man kan ha solgalsögon och sitta o lapa sol men ändå se sina barn emellanåt utan att behöva rota fram brillorna. Det fanns visst en prenumeration på linser, det är ju perfekt för en virrig mamma som mig. Att slippa behöva hålla reda på när de är slut och sedan dessutom behöva ta sig dit för att hämta nya!

Natti natti!

Man ska ha husvagn...

Den gamla slagdängan kan väl alla! O vi oxå såklart eftersom vi har husvagn. Kanske lite pensionärsvarning men förra våren impulsköpte jag o syster en husvagn tillsammans. Inte speciellt lyxig eller ny utan en helt perfekt bruksvagn. Den är fräsch och stor så vi kan sova där tillsammans när vi bara har de små barnen med oss. Nu har vi hämtat vrålåket och satt ut den på Ivö, där vi ska ha den på för säsong (april till slutet av juni) Ivö är en fin liten ö utanför Kristianstad kan man säga. Man tar sig dit via "färjan" Karna. Dock ingen färja där man kan ta sig en räkmacka o en öl eller handla på taxfree, nej, man sitter fint i sin bil de få minuterna det tar att komma över...

På 1800 talet var det en tapper liten kvinna vid namn Karna som rodde ut besökarna till ön med sin lilla roddbåt, vilket jobb! Hon höll på tills hon var över 60 år, nu vet jag inte om hon dog 1935 eller om hon rodde tills dess men man kan väl ändå säga att hon gjort ett riktigt livsverk.

I helgen har vi, syster, Patrik och några vänner till firat påsk på campingen. Vi åkte ut i fredes och satte upp vagnen, förtält och ett trallgolv som Patrik så duktigt skruvat ihop här hemma på uppfarten. Hur smidigt som helst, packade in de 12 bitarna i släpen och sedan skruvad männen ihop det till ett helt golv. Vi har även köpt ett kylskåp att ha i förtältet, blir ju lite mat o ha med sig när man e där ett par dagar... Det blev grillat på kvällen och så spelade vi 500, ett spel jag egentligen är vansinnigt dålig på men som jag just i helgen vann ett flertal gånger och hade skyhöga poäng fort, inte populärt bland mina motspelare :) Kan hända att det berodde på tur, halten av alkholintag och placering vid bordet. Det bästa var att jag och Malin la ut kort till varandra hela tiden som vi verkligen behövde, helt utan fusk dessutom. Snacka om att vi är same, same but different jag och syster!

Tjejerna tycker det är toppen att vara i husvagnen! Fullt av vuxna som ger dem uppmärksamhet, spännande barn de tar kontakt med och andra grannar som är roliga att hälsa på. Idag tog vi en liten roadtrip på ön. Det belv bergsbestigning på Ivö klack (en kulle som inte var speciellt hög men lagom för att vara spännande när man är 3 och 5 år) Biskopskällaren (lite som ett matförråd där ngn biskopsaktig man bott, eller det som var kvar efter en brand. De trodde han var spetälsk fast han var nog reumatiker, jisses, vilken förväxling) och sedan gick vi till stranden och käkade glass. Rundturen tog inte många minuter, kanske en halvtimme allt som allt, men barnen var nöjda o då e vi oxå det.

Igår firade vi påsk med påskmat, kubb och ännu mer 500 ;) Blev ganska mkt alkoholhaltiga drycker för det manliga könet och det fullkomligt stank gammal fylla i förtältet imorse. Men trevligt hade vi! Tur är att våra duktiga pojkar inte plockar fram de starkaste drickorna förrän tjejerna lagt sig, mycket imponerande.

Nu e vi hemma igen, töserna saknade mormor så vi bytte ut två trötta barn mot en psykotiskt hund och nu ska jag och min älskade man grilla lite i lugn o ro. Känns konstigt! Ikväll kommer oxå min kära vän Ingela på besök, hemma från Stockholm, och det ska bli vansinnigt roligt! Har inte setts sen i somras tror jag... Nu plingar Pling plong på dörren o jag ska rusa o öppna!



Töserna doppar fötterna i ISkallt vatten



Campar Ester!



Leta fiskar o musslor med bästaste Patrik!




Bergsklättrarna på gång!




Utsikt från "berget"




Malin o Ester fick finplatsen eftersom platser saknades och bara jag var körbar...







Uppdatering...

Fick en liten pik idag av min syster... "Bloggar ofta?" Nej, det har väl inte blivit så mycket av den varan den senaste tiden. Här har varit fullt ös på cirkus Hassellunden! Det som varit mest galet har handlat om vårat zoo, eller kaninerna närmare bestämt.

Jag skrev ju tidigare om Tages lilla rundtur på tomten. Nu i veckan var det dax igen... Han har fått flytta till sin övernattningsbur i vedskjulet igen eftersom Plopp börjat bygga bo och plocka päls, vi misstänkte att det var ungar på gång så hon fick ha lite lugn och ro. När jag skulle hämta mat till honom så lämnade jag dörren lite på glänt, eftersom det är en ganska hög kant upp. När jag tog mat såg jag små bollar i Plopps bur och insåg ju ganska snabbt att ungarna redan kommit! Då jag gick tillbaka med maten till Tage hade han skuttat ut och satt nöjd och belåten i vedskjulet. Hundarna var såklart ute så jag blev lite stressad och ville ha in honom så fort som möjligt. Visst... han stack som en avlöning och hundarna efter. Aha, jaga lite panikslaget djur, skoj! Jisses vilken cirkus. Vira stod på studsmattan och vrålade och jag blev ännu mer stressad, ingen rolig syn att se sin kanin bli mellanmål till sina hundar när man är 5 år!

TIllslut fick jag lugn på hundarna och kunde plocka upp en välmotionerad kanin som var väldigt passiv kan jag säga. Han fick skutta in i sin bur och jag gick bort för att titta till Plopp och hennes ungar. Jodå, 6 st små liv låg där i buren, eller liv och liv, dessvärre levde inte en enda av dem :( Det va lite sorgligt men det är visst vanligt när det är första kullen. Stackars Plopp visste väl inte vad som hänt eller hur hon skulle tackla det hela. Barnen var med och tittade på de små ungarna och vi lade ner dem i en liten kartong så vi kunde begrava dem. Det är ju så livet är. Kanske ni tycker att jag är grym men jag tycker att barnen ska få ta del av både liv och livets slut. De tog det bra och jag tror att det var nyttigt att de fick se ungarna istället för att jag bara skulle säga att de dog...

Ja, jisses. Det händer något här varje dag. Idag tex var det 38 år sedan min man föddes! Det firades med tacokväll med min syster, svåger och mamma. I fredes firades han av sina föräldrar. Det märks att snöjouren är slut för det blev en del whiskey i present. Mycket uppskattat eftersom samlingen börjar tryta. Nu får jag väl ta tag i lite tvätt och disk innan det är dags för Big brother. Mitt nya gift som är helt meningslöst men ändå så svårt att vara utan... jag skäms....

RSS 2.0