Ska vi grilla? Ja, grilla...

Igår em kom syster, Patrik o Lovalie o hälsade på. Patrik hade fler spel med sig till vårt upphottade wii o va lekfarbror mestadels av tiden. Jag, Emelie, syster o Lovalie tittade på datorn o spanade in lite fina kläder, som vanligt... Varför har man inte ett obegränsat klädkonto?

När Peter kom hem från årsmötet med Hand i hand började vi laga mat. Jag o Ellie snodde ihop en potatisgratäng med hjälp av syster (potatisskalaren) och Peter satte fyr i grillen. Det blev grillad kycklingfile, potatisgratäng, vitlöksstekta champinjoner o sallad. En utomordentligt god måltid. När vi käkat fortsatte barnen spela wii (Peter och Patrik inräknade) och vi andra satt mest och tittade på och suktade efter den gigantiska gottepåse som de hade med sig...

Emelie, Vira o Ellie tog sig upp till ovanvåningen för att titta på Kvällen e din, eftersom en av kvällens överraskningar var One Direction, det är typ det enda vi får höra om här hemma just nu... Emelie drillar Ellie så hon kan alla namn och de följer dessa småpaugar via nätet flera gånger om dagen.

När Ellie knoppat in blev det kortspel för oss andra, inte för Albin såklart för han sitter ju klistrad vid det där jäkla tvspelet dagarna i ända. Vira gjorde honom sällskap och vi tog oss igenom en aningen seg runda 500. Vet inte hur länge vi spelade, poängen var liksom inte riktigt på vår sida. Men tillslut korades en vinnare och kvällen till ära blev det... JAG!!!!

Det är så härligt när våren o sommaren börjar komma. Man grillar lite, har ngt tillbehör o njuter av värme, smak och god dryck ( i mitt o systers fall cola, herrarna dras till starkare drycker). Längtar tills helgerna är så pass lediga att dessa ritualer kan utföras i husvagnen istället. Men med konfirmationsstuderande, dansande, elhockeytränande barn blir det inte mkt tid till att ta sig ut till husvagnen de helger de är här...

Just nu är det matlagning igen... så tröttsamt, men idag ser jag fram emot att få sätta tänderna i en egenhändigt tillagad fiskgratäng. Det är inte fel alls! Ska bli riktigt gott, väntar bara på att Peter ska bli klar med fatkureringen så han kan ge sig iväg o posta ngr fakturor och köpa med sig dill hem så vi kan slutföra gratängen. Det andra är någorlunda klart. Blir till o steka ngr prinskorvar till Vira eftersom hon inte tål fisk o sen får jag väl laga lite mat som Peter kan ha med sig i veckan, för första gången sedan vi träffades på 7 år ska han ut o köra fjärrkörning, dvs köra runt i hela Sverige med olika mål, äker på måndag morgon och kommer hem fredag kväll. Tur det bara är någon gång då och då, fast man hade väl vant sig vid det också. Så i veckan är det jag o tjejerna! Vi ska spela wii hela em/kvällarna tills vi stupar i säng utan att någon behöver ha någon åsikt om det eller bestämma något annat. Det känns ju ganska bra :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0