Ellie 4 år!!!

Idag fyller min lilla höna 4 år! Helt galet att min lilla "bebis" blivit så stor! Dagen började med sång o paket på sängen. Den lilla stumpan låg o trynade så hårt att hon inte vaknade ordentligt förrän hon hörde paketen prassla. Presentlistan blev:
*en stereo, doktorsväska, skiva med Trazan o Banarne samt en skiva med disneylåtar, två böcker, veckodagstrosor av oss
*hemmamålad mugg av Vira
*smurfar, discolampa o prinsesskor av Emelie
*mjukis bil från "Bilar" av Albin
*I-pod, hörlurar, gipsgjutning o bebis i badbalja som kan dricka o kissa av mormor, moster, Patrik o Lovalie
*rosa smyckeskrin med älvor o halsband med blingbling eiffeltorn av gamlemormor
*stickad poncho av gamlemoster
*hoppahage trasmatta av morfar
*pengar o prinsessböcker av farmor o farfar
*disneyprinsess pussel/spel av faster m familj

Behöver jag säga att hon e nöjd? Äntligen en ny stereo som FUNGERAR o mysiga skivor att sova till o I-poden fulladdad av cool musik, musikvideos o foto. Hon har knappt tagit av den sedan hon fick den i em... One Direction, Loreen, Doris o knäckebröderna o såklart MAMMA MIA!!!!

Födelsedagsgrisens önskemål va grillad korv o prinsesstårta. Sagt o gjort, bakat två prinsesstårtor och grillen åkte fram. Så mycket godare att äta grillad korv på vintern på något konstigt sätt. Tror att hon uppskattade mycket egentid med moster medans Lovalie fick hänga på sin mosters mage i bärselen o fixa tårtor o disk :)

Det blev en hård dag och lite senare läggdags än vanligt, en mycket trött och nöjd tös som landade på kudden ikväll. Tänk, för fyra år sedan, så här dags, låg hon förmodligen på min mage o sussade. Hon hade då varit utanför magen i 18 timmar. Det va en hektisk dag redan då, ut kom hon 4.20 o hem åkte vi 10.30 för att möta familjen :) Är så glad att det va just lilla Ellie som låg i magen. Denna ljuvliga varelse som är så snäll, fantastiskt rolig, fullkomligt oresonlig och underbart fin. Ellie, mea gaudia!!!

Ellie 6 timmar gammal, inte så glad, i stolt storasysters famn!



Finaste Ellie 4 år, min stora tjej!


Tänk så lyckligt lottad man kan vara med så fina barn. Jag önskar min lilla höna fortsatt lycka o välgång i livet!

Åldersnojja?

Idag är min sista dag som 33 åring... Imorgon smäller det alltså, ett år kvar till 35.... fem år kvar till 40... och ENDAST 31 år kvar till pension!!!??? Vart tar tiden vägen????

Jag mår inte dåligt av att bli äldre, snarare ångest för att det blir mindre o mindre tid kvar med mina barn! Det är faktiskt det som jag nojjar över mest. Vad ska de göra när inte jag finns för dem? Ah, vad är det o tänka på nu? Jag är ju rena ungdomen??? Eller? Många frågetecken... Känner mig precis som vanligt, som jag alltid varit oavsett ålder. Det enda som ändrats är antalet familjemedlemmar och antalet ansvarsområden. :)

Det är så skönt att uppnått ett mognadsstadie där man inte behöver oroa sig för vad andra tycker, eller skämmas över saker man gör/gjort. Att få göra det man vill o inte det som andra gör. Fast jag har nog aldrig riktigt skämts över vad jag gör/gjort, herregud, då hade jag ju fått leva under en skämsstrut hela livet. Jag är en människa som gör bort mig ganska ofta oavsett ålder och har helt enkelt fått acceptera det o skratta åt eländet. Inte kan man gräva ner sig för att man:
trasslar in sig i ett packband mitt på stan o dröslar ner i marken,
att man hamnar först i cruisningkön med mammas rostiga, guldiga 240,
att man blir nerbajsad av en anka när man ska se sportig o fräsch ut på vårruset
att man råkar prata alldeles för högt när musiken/pratet tystnar
ägt och kört en Twingo
listan kan bli oändlig och jag antar att min familj o vänner sitter på en hel del saker jag gjort under åren...

Nu njuter jag av att:
kunna lösa korsord utan o bry mig ett dugg om hånandet
baka "torra kagor" o avnjuta dem med en ungdomlig cola
gå på Harrys utan att behöva se personerna där som potentiella partners
kunna komma hem, efter en utekväll, o nöjt krypa ner till mannen i mitt liv
vakna upp med två galna barn att mysa med
titta på Big Brother o skaka på huvet åt alla galna, omogna personer som är äldre än jag
köra enligt hastighetsbegränsningar utan o känna mig stressad (förutom när min syster e med i bilen)
känna igen blommor som hortenzia, begonior o liljor
känna igen diverse småfåglar o dessutom lära mina barn vilka de är
ha en handväska som innehåller typ ALLT o väger ca 5 kg...
se en vy i naturen o känna i hela mig hur fint det är
gnälla lite hemma i smyg på odågor jag mött på stan
ha koll på grannarna i området, ifa något ser misstänkt ut
minnas reg nr på mystiska bilar ifa ngt skulle hända i det omr just med anknytning till bilen
dricka "silverte" varmt vatten alltså...
skutta i ett par "pissetofflor" eller ännu hellre köpa dem på en marknad
irritera mig på folk som skräpar ner i naturen eller inte plockar upp hundbajs
ha trafikvarningen på i bilen så det inte hänt en olycka där jag kommer
osv osv

Äh, 31 år kvar till pensionen? 33 eller 34 år, jag är redan pensionär i hjärta o sinne. Lever ett liv som andra säkerligen anser som tråkigt, töntigt o trist men som jag själv tycker är alldeles, alldeles underbart ;)

PS. Gjorde nyss ett test på tantvarning.se.... här e resultatet!!!!

Gratulerar, du är en TANT-DE-LUX!

Du njuter till fullo av vad livet har att

erbjuda. Unnar dig spabehandlingar,

utvecklande kurser, inspirerande

umgänge eller kanske bara en stilla

stund vid havet. Rynkor, gäddhäng och

gråa hår bekommer dig inte. Med skinn

på näsan och båda fötterna på jorden

kan du utföra stordåd. Om du vill.


Attract

Nu är det monterat o klart, vårt motionsband! Det där med o röra sig har alltid varit ett måste för mig, lite som en drog. Jag blir sur, grinig o nedstämd när jag inte får traska iväg med de lurviga, o då menar jag benen o inte hunden...
Problemet är att efter den där förbannade olyckan har jag rört mig mindre o mindre i snart 7 år. Detta resulterar ju i mindre klädsam isolering och oväntad flåsighet. Just vintertid är det inte jättelyckat att ge sig ut när man är som mig. Kylan o rörelsen gör att jag blir stel som en pinne i lederna o det känns när jag kommer hem. Det känns som att jag varit ute o gått utan en gnutta ledvätska i knäna o nacken är inte alls samarbetsvillig efter en härlig, kall vinterpromenad. Min kära man har nästan samma problem fast sommartid. Han är så manlig att han fick frisedel från lumpen pga sin pollen/gräs allergi. Detta gör såklart att han knappt kan vistas utomhus sommartid för då svullnar han igen i hela nyllet o kan inte andas. Dessutom blir han vansinnigt trött o grinig o det vill man inte utsätta sig för :)
Så nu kom vi fram till att detta är ju det optimala! Ett motionsband hemma så man kan gå precis närsom lusten faller på. Visionerna är stora o vi får väl se hur det slutar. Om det ska bli en traditionell klädhängare som står o hånar oss eller om det kommer att bli flitigt använt. Jag hoppas verkligen att det blir det sista! Just nu sitter jag o väntar på att min stora höna ska vaggas in i John Blunds underbara värld så jag kan gå ner o ta ett kvällspass!
Så bor ni på området och elektrisiteten börjar blinka, ser vårt hus ut att glöda? Ja, då är det ingen fara, bara jag o Peter som rastar fläsket väldigt intensivt :)
Liiiiten bild men hoppas på stoooor skillnad!

MELODIfestivalen

Nyss avklarat ännu en deltävling av melodifestivalen. Inte alls lika bitter och irriterad som jag brukar över att det är någon hipp technolåt som vinner eller över att programledarna är inställsamma o överdrivna. Anledning är att jag är väldigt nöjd med årets programledare! Eller iaf 2/3 har aldrig varit någon större anhängare till Helena Bergström... Men Sarah Dawn Finer är ju bara så härligt glad, profesionell o fantastiskt vacker i mina ögon. Den "nya" tjejen har en oerhört behaglig röst och är inte heller hon överdriven.
Dessutom har jag kommit till insikt i att detta inte är en SCHLAGERfestival längre utan just en MELODIfestival. Inte konstigt att gamla godingar inte håller måttet längre i tävlingssammanhang. Jag kan visst känna att, fasen, denna skulle vunnit, det är en ÄKTA schlager. Men bara att acceptera, de äkta schlagerlåtarna går inte vidare o de har ingen chans. Nu handlar det mer om hur låten faller svenskarna i örat. Alltså är det lite ballad möter techno, rockabilly eller en komedi av en barnslig rollfigur som petar i näsan. Jag kan villigt erkänna att jag gillade alla bidragen som gått vidare, förutom den nästpetande bananen...
Det som väckte mest känsla hos mig idag va såklart Top Cats. Inte för att jag hörde ett ord av vad killen sjöng, alla min energi gick åt att spana in kontrabasen till höger i bild. Jag bara måste ha en sådan!!!! Jag är ganska övertygad om att jag varit en äkta rockabilly brud i ett förra liv. Det händer något i mig när jag hör sådan musik, ser de brylkrämsformade frisyrerna, frallebulleinspirerade uppsättningarna, prickiga klänningarna o dånande, blänkande "amerikanare". Vad hade inte suttit som en smäck då om inte en kontrabas! En sån här vill jag ha!!!! Såååå coool o jag kan se mig själv stå o spela ikvädd en röd klänning med vita prickar, en liten vit scarves runt halsen för att dölja ett missprydande sugmärke ;) o ha min kalufs i äkta Judit o Judit uppsättning! My goood vilken syn! :) Så e det någon som har sisådär en 5000 kr över att köpa present till mig för om två veckor, bara varsågod :)

QX gaygala

Jodå, här sitter jag klistrad framför tv:n o glider in i gayvärlden. O som jag gillar det! Redan som väldigt ung, typ 6-7 år, va jag helt galen i After Dark! Min faster hade en gammal vhs med en show o när vi kom dit va det de enda jag ville se. Under uppväxten va det kanske inte det hippaste man kunde gilla, att titta på After dark, men vem brydde sig om det? Inte jag iaf. Har nog aldrig brytt mig om vad som är hippt o inte. Hejjar man på Mala IF o lyssnar på Michael Jackson, står för det o kommer levande ur tonåren ska man vara nöjd tycker jag :)

Så har jag en ganska öppen familj också, utom pappa som är värsta homofoben! Pratade med min mormor för en timme sedan o hon skulle absolut kolla på qx, efter att hon tittat på Skavlan för Timbaktu skulle va med där, hennes nya favvis :) Jag tycker att det är fantastiskt att vi lever i ett land där man faktiskt får älska vem man vill. Detta är också något jag predikar om för mina barn och jag har kommit ganska långt tycker jag när min 6 åring förklarar för sin morfar att man faktiskt kan var kär i en tjej om man vill eller att två killar kan vara kära. Vilket min pappa helst inte vill höra talas om. Det där med kroppskontakt, en manlig kram i all välmening, ger honom stora skälvan.

Jag har alltid gillat állas våran rosa dröm, Babsan! Kommer ihåg när hon va med i ett av de första kändis tävlingsprogramen på femman, tror jag, för hundra år sedan. Just nu kommer jag inte ihåg det men jag antar att min syster kommer att kommentera det rätta namnet. Något med stjärnorna va det iaf. Där låg iaf Babsan på hatthyllan i ngn gammal avsågad volvo i en tävlingsgren o "åmade" sig. Helt fantastiskt skoj tyckte jag redan då o ännu roligare med åren då jag sett både Babsan o Lars Åke på tv, en helt galet skoj man tycker jag. Blev aningen förvånad o väldigt glad när jag fick vänförfrågan på fb, med en profilbild som ett stort, rosa härligt moln!
Nu e det paus men snart smäller det igång igen. Inte annat än man blir lite avundsjuk på de där männen som e fasen så mkt snyggare än vilken kvinna som helst, eller det finns väl bara en som är det... Christer Lindarw



Kan inte låta bli o tänka på hur min pappa skulle se ut i denna utstyrsel, med tanke på att båda är män och i samma ålder...

Pulka!!!

I evigheter har mina stackars barn tjatat om att gå till pulkabacken och jag har alltid något att skylla på... Detta grundar ju oftast sig i att jag har stora planer på att få undan alla saker som ligger överallt men den där visionen måste jag verkligen lägga ner, det blir aldrig så ändå...

Men idag sken solen, det va iofs 12 minusgrader, men när man varit inne med två utebarn en hel fm så är det lite av en frihet att släppa ut dem där de hör hemma! Byltade på oss ALLT o gav oss iväg till backen! Det blev inte många åk eftersom det va så himla kallt. Men ett par runder hann de med och dessutom två vurpor och två åk för morsan med!

Ellie är inte så bra på att styra eller hålla i sig så hon vurpade o blev jätteledsen. Som den mamma jag är knycklade jag ner mig på den förbannade snowracern och off we went. Ärligt talat, fy faaaan va kul det är att åka pulka!!!! Jag åkte bara två gånger och min kropp vill inte alls fungera, bara streta emot, men så roligt det va de där få sekunderna när man swischade ner för backen. Ester va oxå med och sprang lös som en galning, härligt o se. Tills jag kom ner för backen sista gången, då jag såg ett gäng med folk som kom gående runt hörnet. Jag fick tag i Ester men  kunde inte ens resa mig eftersom min höft hade låst sig (låter som att jag är 85+ o jag lovar, det känns som det oxå) Iaf traskade sällskapet in i skogen nedanför backen men de två sista passagerarna tittade intressant på mig o barnen. Undrade lite vilka de var tills jag såg att en av dem började dra efter sin kamera. My goood, Norra Skåne!!!!

Som tur va hade han halkat efter lite så han fick skynda sig efter sitt sällskap utan att fotografera en svartinpackad michelingubbe med en svart best i ena handen o två stelfrusna barn vid sin sida, sittandes på en 30 år gammal snowracer. jag skuttade upp lite snabbt, graciös som en stelopererad elefant ungefär, och drog som en avlöning! Ville definitivt inte riskera att detta skulle dokumenteras, har varit med på tillräckligt många pinsamma foton i den tidningen.

Dagen fortsatte med bak o matlagning o nu e jag sleten o på väg till bingen, klockan är ju ändå 22.00!!!! O imorn ska jag upp i ottan o klippa mig, klockan 8.45.... en lördag... Men det behövs så det får jag ta!

Kunde dock inte fotografera mina söta små pulkabarn eftersom mitt finger hade förfrusit så pekskärmen reagerade icke!!!!

Vilodag?

Idag har det varit en ganska hyfsad vilodag men ändå e jag såååå sleten!

Skjutsade barnen till skola/dagis, hem o tog tag i mammabuus.se Nya foton, ny design på sidan och nytt beställningssystem. Känner mig nöjd men det fattas MYCKET som ska tillverkas och fotograferas. Då har jag något att se fram emot! :) Efter helgen får det bli tror jag, de närmsta dagarna kräver lite röj o bak i hemmet inför söndagens blingovisning! Som vanligt lägger jag ju mer tid på att damma lister o rensa i lådor än att få undan leksaker o tvätt som på något sätt hamnar i varje vrå hemma hos mig.

Va o hämtade Vira på skolan för ett besök på allergi mottagningen... Hon såg fram emot att få visa sitt mod vid ett blodprov men hastigt o lustigt blev det ett mini pricktest och då svek modet ordentligt för en stund. Men klart att min duktiga dotter fixade det också. Inget roligt test då fiskpricken blev GIGANTISK igen. Sedan blev det snack om pollenallergi och en remiss till öron, näsa, hals för undersökning av ev polyper. Tänk om det är en sådan liten sak som gör att hon ständigt går med svarta ringar under ögonen och har ett sånt sjuhelsikes humör! Blev lite nya mediciner oxå som jag hoppas ska hjälpa kvickt.

Kusin P hämtade Ellie på dagis o sen bar de av hem till henne o mys med katter, pyssel o bak. Ellie var så nöjd när hon kom hem, flera timmar efter det att vi va klara på sjukhuset. Mysig för dem!

Hemma lagade Emelie mat, lax med fetaosttäcke och pasta med squash/morötter. Riktig, riktigt gott! Roligt att hon tar initiativ själv, skriver handlelista o lagar mat. Synd bara att hon inte åker o handlar o diskar upp allt oxå... fast hon tömde diskmaskinen imorse! Man tackar! :) Det är tur vi har den där tonåringen hemma, hon fyller verkligen sin funktion i familjen :)

Nu blir det bingen för min sletna kropp. Har varit en tuff vecka o efter nästan en hel timmes karvande på Albins kalufs gjorde det inte lättare... Men han måste tappat säkert 5 kg efter att ha blivit av med det håret :)


Prestationsångest...

Oj, nu fick jag lite prestationsångest! Va inne o läste på kusinens sambos blogg, som uppdateras varje dag, och såg att hon länkat till mig! Hjälp!!! Jag som varit riktigt urusel den sista tiden på att uppdatera... Men då får det bli nya tag!

Idag blir det inte mycket skrivet för jag har egentligen MASSOR att pyssla med! I em kommer min farmor o kusin hit o då vankas det smörgåstårta som borde varit gjord igår... Ja, ja, det går ganska snabbt o lätt när jag väl sätter igång. Har börjat iaf med att koka ägg så då är jag lite effektiv iaf medans jag sitter vid datorn.

Anledningen till dagens besök är att farmor fyller 85 år på fredag! 85 år, jisses, undrar om man blir så gammal? Det ska iaf bli väldigt skoj o träffa henne, det är alldeles för sällan vi ses. Jag antar alltid att det är någon hos henne men det är kanske inte alltid så. Hon har en stor barnaskara, större barnbarnsskara o nästan lika stor barnbarnsbarn skara. Med nio barn, 26 barnbarn och 14 barnbarns barn och 1 barnbarns barnbarn har man knåpat ihop en ganska stor familj faktiskt (med viss risk för felräkning)

Nu kan man ju tro att vi har en jättestor familj och har jätteroliga släktträffar men så är ju dock inte fallet med en sån här bunke folk. Alltid är det någon som är ovänner, några som inte tål varandra, snackar lite skit om alla osv osv och mitt i smeten står hon, farmor... Kan inte vara lätt och se all osämja mellan barn man själv burit på, fött och uppfostrat som sedan får personligheter man kanske inte önskat. Men man kan ju inte påverka allt som förälder... Tur jag bara har fyra att ta ansvar för och försöka hålla sams :) vilket inte alltid är det lättaste heller...

Det ska iaf bli väldigt skoj att träffa både henne o Patricia idag och jag tror att de tycker att det ska bli skoj o komma hit också. Förmodligen är både jag o syster helt utkonkurerade av våra barn med vad gör det! Huvudsaken är att vi ses och att farmor får se det lilla tillskottet i familjen!

Bilder kommer sen på det ätbara så ni får se hur fantastiskt duktiga jag o min syster e på att ordna kalajs ;) he he he, hoppas jag iaf...

RSS 2.0