Operations dags!

Idag har jag o Vira haft en heldag tillsammans. Kunde ju varit roligare saker vi gjorde än att tillbringa halva dagen på CSK följt av en stund i skolan och utvecklingssamtal. På em blev det filmtajm via datorn. www.1177.se barnsidan är något jag verkligen rekomenderar till alla föräldrar som ska genomgå någon sorts undersökning/operation med sitt barn. Där kan man välja mellan olika, mycket enkla, tecknade kortfilmer med bra information och lekfullt upplägg som skapar trygghet hos både barn och vuxna tror jag. Nu vet Vira ALLT om hur man sätter en "nål", blir sövd, vaknar upp och framförallt den där ljuvliga glassen efter op som man längtar så mycket efter innan men inte kan titta på efter... fast det har jag inte upplyst henne om.
Kl: 10.20 befann vi oss på öronmottagningen idag för läkarundersökning, fortsatte till barnavdelningen för lite information (fick prova att sätta "nål" på en docka bl a) och sedan möte med narkosläkaren. Va i bilen 11.30, här snackar vi effektivitet och minimala/ingen väntetid. Tänk om det alltid varit så!!!!
Ikväll fick vi besked om tid till op, senast 06.45 ska vi infinna oss på barnavdelningen imorgon, förberedd med emlakräm i hennes små armveck... Vi har förberett oss här hemma med en god middag, dusch och renbäddad säng. Nu ligger hon o snurrar lite, kan tänka mig att det är lite nervöst...
Som vanligt nojjar jag för att hon ska få feber eller något annat som ska göra att op ställs in. Vi har förberett, informerat och verkligen laddat både henne o mig, fixat barnvakt, fixat hundvakt och är verkligen redo. Måtte det nu gå vägen och inget stoppar oss så vi får detta ur världen. Jag önskar, önskar, önskar att denna operationen av mandlar och polyp kommer att ändra livet för min dotter. Att hon ska få sova ordentligt utan snarkningar och andningsuppehåll, att hon verkligen ska få komma ner i sin djupsömn och vara piggare, gladare och trevligare.
Mina egna tankar om vad som ska hända imorgon ignorerar jag helst. Jag är rädd för att jag är lugn nu men bryter ihop imorgon när hon ska sövas, har ont, mår dåligt... Jag vet iallefall att jag ska göra mitt bästa för att vara lugn och trygg för Vira. Packar ner ngr böcker, lite cola och mycket snus så går det nog vägen för mig med.
Over and out, nu kommer vi att vara isolerade från omvärlden i två dygn men i helgen kommer det en redogörelse för hur det har gått...
Undrar om det är såhär Vira tänker sig sin matföring de närmsta dagarna? Idag har vi varit o köpt jordgubbskräm, nyponsoppa, isglass, vanlig glass, youghurt till smoothie o annat mjukt och lent för halsen. Men några sådana här glassar finns INTE på Kvantum i Hässleholm, inte i storpack iaf...

Buhuhuhuhu....

Gjorde en fasansfull upptäckt nyss! Idag körde jag o Ellie inom Netto, de har bra pris på bröd, frukt och framför allt SNUS!!! ;) Så det fick ju bli en stock när vi nu ändå va där menar jag... sen att jag hade en halv dosa kvar hemma behöver vi kanske inte nämna...

Iaf har dagen gått i ett. Vi har pysslat o lagat mat o myst i soffan, jag o Ellie slumrade också en liten stund, skönt. Ikväll har jag pysslat o donat med mammabuus hemsida, en grupp på facebook som jag glömt att jag startat :/, lagt in bilder på smycken o fixat med mitt nya "ordersystem". Nu upptäckte jag då att jag inte stoppat in min skatt i kylen, där den blir som godast, och började lava in de tio dosorna. Med vad ser jag! Två av dosorna som smugit sig in i min gottepåse va små, vidriga, general MINI!!!!????? Va faaaan!!!! Det där är för småpojkar o fina flickor, inte för mig! Ibland på netto får man tio dosor i en påsen när man köper stock, varför vet jag egentligen inte, kan ju inte va plasten som kostar de 40 kronorna som skiljer stockpriset från andra ställen. Jag såg att kassörskan tog dosor från olika travar i snuskylen och utgick från mitt eget autistiska sinne att det var för att det skulle vara lika många dosor i varje trave... Det är väl de de små räligheterna hamnat i min påse o inte i snuskylen där de kan stanna.

Hur gör jag då nu? Den naturliga tanken är ju att gå tillbaka o visa att jag fått fel men som vanligt har jag ju inget kvitto kvar, jag är verkligen URUSEL på att veta var jag lagt kvitton, oftast har de hamnat i sopen. Kvitto på bananer, fil och knäckebröd sparar jag oftast inte på, vad är det för mening med det liksom... Hur ska man kunna uppfattas som ärlig i en affär som den? Nej, man ska inte vara fördomsfull men med tanke på alla tomma paket, halvätna djupfrysta tårtor och dylikt jag hittat i den affären känns det ju tveksamt. Men ärligt talat, var skulle jag fått de där bebissnusarna ifrån? Eller smurfblöjor som min kusin (som fyllde 40 år igår) kallar portionssnus för. :)

Nej, det är bara o knalla dit imorn o bevisa min ärlighet och hoppas att kassörskan kan minnas mig!!!! Av någon konstig anledning uppfattade jag faktiskt hennes namn. Kan ju knappast lägga ut dem på köp o sälj sidan på fb, fast varför inte förresten, där verkar de kunna sälja vad som helst... Wish me luck!


Förresten, syster, springer du på en sån här så vet du en som vill ha :) Titta så fint o rakt de ligger i lådan :)

Sugen på renovering!

Sedan jag va liten har jag alltid tyckt om att möblera om, måla möbler och grejja. Nu som vuxen är jag en sucker för att måla om väggar, tapetsera, restauerar gamla möbler osv osv. En förändring är en enorm tillfredsställelse för mig, att se hur fint och annorlunda något blir.

Därför var det jätteroligt att bygga nytt hus, som vi gjorde för snart fem år sedan, där man fick välja allt nytt! Men nu inser jag hur mycket vi fegade... Alla utrymmen som är till för alla har samma tapet medans barnen fick välja egna på sina rum. Hall, tvättstuga och badrum blev fräscht ljusgrå med vita fönster. Nu är det bara TRÅKIGT!!!!! Jag har drömt om att tapetsera om ingångsverandan i en fantastisk tapet som jag hittade i ngn tidning, Josef Franks "vårklockor". Blev aningen panikslagen då mamma berättade att hon läst ngnstans att just Josef Franks tapeter skulle sluta tillverkas, av ngn anledning med rättigheter tror jag. Jag ringde genast vår färgaffär som bekräftade det hela. Jag knapprade in på tapetorama.se och lyckades beställa hem två rullar som nu ligger i tryggt förvar på en hylla.... Åååå som jag längtar efter att den ska komma upp!!!! Det har ju varit lite mkt med vinterjour så Peter har inte riktigt prioriterat det hela och eftersom vi har väv där just nu måste det bredspacklas, slipas o bredspacklas igen, o det verkar inte riktigt som att min man har förtroende för mig i just detta...

Nu verkar det som att det närmar sig! Vi köpte bara två rullar eftersom planen var att vi skulle ha pärlspont på nedre delen av väggen o tapet på övre, nu tvivlar jag lite. Tror att det blir för mycket med pärlspont bland alla de fönster som är där. O det är mkt tveksamt att tapeten räcker till hela rummet pga mönsterpassningen. Men nu har jag, som vanligt, en lösning. Som min man dessutom köpte! Det kommer att bli hur bra som helst! Nu måste jag bara jaga fatt några enfärgade hissgardiner som passar till det fantastiska mönstret! Blir alldeles lycklig när jag ser det och vet att jag har det i min ägo, för det lär vara ganska svårt att hitta en sån här tapet just nu o en bit framåt. Lyckliga mig! :)

Smakprov på tapeten!


Håll i hatten!

Idag blåser det friska vindar kan jag säga. Tycker nog att det är det värsta vädret faktiskt... Visst inte så skoj när det regnar heller men då skyddar iaf regnkläder. Men blåsten... Jag bara väntar på att det ska komma saker flygandes o den största skräcken är att något från vår tomt ska blåsa iväg! Har hämtat tösenas lilla iglootält på området vid ett antal tillfällen... Försöker ha det ganska så undanplockat på tomten så det största hotet är väl egentligen studsmattan.

Jag kan inte minnas att det blåste så här mycket när jag va liten... Det känns som att det bara eskalerat efter Gudrun stormen. Det var en kväll att minnas. Vi hade varit hos mamma i huset, jag o de stora barnen. Vi åkte hem vid 17-tiden o hann bara hem, packa in oss o sätta upp barbiehuset vi hade med oss från mammas vind, sen gick strömmen. Allt blev kolsvart! Jag skulle ut o svira på kvällen men blev totalförbjuden av min man att lämna uppfarten.

Detta förbud skulle också ha gällt min syster... Hon skulle såklart också ut o svira och satte sig i mormors lilla opel corsa och drog iväg. Efter en väldigt kort bit låg det något på vägen, det var en gran som hon lyckades snudda vid, något hårdare än tänkt... Då inser min lillasyster att det nog inte är så säkert att köra mormors bil, så hon kör istället genom skogen ut till vår pappa o hämtar hans volvo istället!!! Var detta så genomtänkt egentligen? Ja, ja, inte till stan kom hon iaf o ute o svirade va hon. Hon fick dock övernatta hos en kompis i stan, överallt var det strömavbrott men inte på Kingan inte! Nästa dag körde hon hem igen o såg förödelsen... Dessutom upptäckte hon att ngt saknades på mormors bil... extraljusena! Än idag vet vi inte riktigt vad som hände men vi utgår från att de där små ljusena fastnat i granen. Stackars den flismaskinen som fick tugga i sig dem...

Själv vågade jag inte gå ner i skogen med Smilla utan försökte verkligen o locka o pocka så hon kunde kissa på tomten, hon vägrade ju det o ville bara göra sina behov i skog o högt gräs, men jag tror hon insåg faran o kissade i rena förskräckelsen. Hela natten låg jag vaken o hörde hur det tjöt utanför fönstret, väntade på att det skulle komma ngt inflygandes genom rutan eller att taket skulle åka av. Jisses vad det blåste!!!!

Det va nog ingen som ens kunde ana hur mycket som skulle bli förstört i den stormen. Stackars alla skogsägare som fick se pensionen ligga som en utvält tändsticksask på sina ägor. O så har det fortsatt, varje år en ny storm som gör livet surt för många. Tur man bor i stan där strömmen håller o inga investeringar i ngr träd här inte. Här finns ju knappt ngr träd ändå på detta nya, kala, tradiga område.

Jodå, det är sådana här dagar som även Kungen liknar oss med blåsrufsiga frisyrer! Jag säger det igen för säkerhetsskull, håll i hatten!!!!!

Fullt upp hela tiden!

Jodå, här är det ingen rast o ingen vila inte. Idag åkte Emelie till Berlin på konfirmationsresa, de lämnade stan 04.45, behöver jag säga att det va hennes pappa som skjutsade henne? Jag hade såklart kunnat gå upp o köra henne men med huset fullt av sovande barn o med en man som ska lämna huset 06.00 kändes det som ett bättre alternativ att han körde... Hon har varit så redig o fixat med matsäck o annat hon skulle ha med sig helt själv. Skönt med stora barn!

Imorgon är det dags för elhockey match i Danmark för Albin, Peter har ju fortfarande jour och har ingen möjlighet att lejja bort ev körning och jag har lite svårt för o lämna tjejerna hemma. Tur i oturen hade vi när barnens extrapappa skulle döma matcher så Albin o hans ass kunde åka med honom, det tackar vi för! Inte roligt när Albin ska behöva missa matcher bara för att våra egna resurser tryter...

På söndag ska Vira till Bjärnum med sin farmor o titta på musikskolans uppvisning, spännande! Dessutom blir det endast tre dagar i skolan för Vira på ett par veckor. På torsdag bär det av till csk o träffa narkosläkare o fredag är dagen D med operation av halsmandlar/polyp på min lilla flicka. Blandade känslor, en rutinoperation som går på ett kick och som förhoppningsvis gör stor nytta medans det alltid är läskigt att förlita sig på andra människor när det gäller sitt eget barn. Vi kommer att ligga över på sjh o kommer hem på lördag. Sedan är det en vecka hemma och efter det en veckas påsklov. Inga ledsna miner från Vira dessvärre, hon tycker att det är hur skönt som helst o slippa gå i skolan, vilket är aningn oroväckande i denna ålder...

Full brainstorming angående HETAB med mer o mer ansvarsområden för mig! Känns roligt, roligt att göra något annat än hushållssysslor och uppgifter som involverar barn i olika former. Det är spännande o jag hoppas att det ska rulla på o att vi ska få mycket att göra! Så är det någon som fått sin brunn utdömd, funderar på att bygga en pool eller behöver dränera så bara hör av Er, nu är mannen och hans kollega nyexaminerade inom området!

Dessutom har mammabuus fått ett lyft! Från o med nästa vecka (förhoppningsvis) kommer mina smycken att även kunna köpas i en klädesaffär i Hässleholm! Det tycker jag är riktigt, riktigt skoj! Ännu roligare eftersom det är på deras initiativ och att det inte är jag som tjatat för att få ha dem där. Så idag ska jag försöka fixa ihop några halsband o armband till, fick hem nytt material igår. Tjejerna e hemma hela dagen så vi får väl se vad jag kan åstadkomma...

Idag är det fredag och den känslan ska vi njuta av heeeeela dagen!!


RSS 2.0