Lyxfällan!

Huga! Kollar lyxfällan och får rysningar! Så lätt det är att hamna där och så nyttigt det är se det här programmet! Man handlar aldrig så mycket som när man inte har möjligheten till det. Jag fick en liten släng av det där i höstas när jag var sjukskriven... Fy för rackaren vilken hemsk, smygande panikkänsla det är. Nehe, inte många hundralappar kvar, amen jag har ju kreditkort... Hmmm, LIVSFARLIGT!!! Men jag förstår deltagarna i programmet även om jag är milslängder därifrån. Man bara skiter i det och känner att det ordnar sig. Men det är ju det det inte gör! Tur man lärt sig från barnsben hur det ska skötas, räkningarna först o sen får man göra det bästa av det som är kvar... :)

Jag kommer ihåg när vi va små... En mamma som var sjukskriven med två barn, hus o bil. Det va inte så pengarna flödade direkt men vi hade alltid mat på bordet och hela, rena kläder. Och när lönen kom, jisses, då belv det en runda till Venusbaren i Hästveda och hämtade hem en varsin kebabtallrik att mumsa på. Nu är hämtmat inte så speciellt längre, för nu har man möjlighet att köpa oftare. Bara för att jag är lat ibland och inte orkar laga ngt och dessutom är stora delar av min familj väldigt förtjust i hämtmat... bläää....

Men nu igen, efter att ha tittat på lyxfällan, är visionerna höga om budget och matlistor och storkok. Det är ju det som sparar mest pengar, man ska bara ha inspiration att skriva de där matlistorna, orka att handla till storkoken och tid att sätta sig ner och göra budgeten.

Idag bestämde jag och min man att vi ska ha köpstopp denna månaden, bara för att se hur mycket det blir över på kontot om vi bara köper det absolut nödvändigaste. Det är ju min melodi även om jag ofta intalar både mig själv och min omgivning att pengarna ska rulla :) Men behöver man egentligen ha allt det där man köper på sig. Tvål för ett halvår bara för att det är 2 kr billigare att köpa fler? Nya handdukar fast de gamla fungerar ypperligt bara för o hotta upp badrummet lite? Kläder som barnen inte ens hinner använda förrän de blivit för små bara för att det är rea? Nej, nu får det vara slut på överkonsumering! När jag tänker på det mår jag nästan illa! När man ser hur mycket kläder som finns kvar i byrån eller garderoben trots att tvättstället är fullt av smutstvätt, det är då man inser att man köpt på sig lite fööööör mycket kanske.

Imorn ska jag rensa i tjejerna garderober och sälja av lite på tradera, det är ju det mest miljövänliga (förutom leveransen) och ganska ekonomiskt också. Även om det tar tid... och tålamod...

Trots ovanstående text har vi idag varit på Ikea och gjort lite inköp till vårt blivande kontor... Men det var ju ganska nödvändigt... eller? Nu är det gjort iaf. Och på ikea kan man lätt äta middag en hel familj utan att bli ruinerad. Idag beställde jag två portioner köttbullar med mos, en portion köttbullar med sås o potatis, en portion grillad kycklingfile m pommes o bearneisås, två desserter och dricka för 159 kr!!!! Det kan man verkligen inte pruta på och shit vad god maten blev när den va så billigt! ;)

Nöjd och belåten över dagens inköp och framtidens vison ska jag nu krypa till kojs!

Go natt mina vänner!

Sportlov!

Inför alla lov har jag så höga förhoppningar och stora planer för vad jag och tjejerna ska hitta på. Åka tåg, åka till Danmark, Skånes djurpark, badhuset, baka, pyssla osv osv. Oftast går de planerna helt åt skogen. Ett lov var det kaos med tågen så alla tåg var inställda, tjejerna brukar vara sjuka och liknande stopp i hjulet. Samma detta lovet! Fast denna veckan hade jag tänkt att de skulle vara på dagis tis-tors eftersom jag har en hel del att göra i företaget, fått många beställningar och det är lättast att fixa det när tjejerna inte är hemma...

Men i fredes när jag hämtade Ellie på dagis hade hon 38.3 i feber! O det har hållt i sig... feber, ont i halsen och hosta. Nu har även Vira hängtmed i den klubben och är rosslig, hostig och snuvig... Såklart när det är lov! Nu blir det till att vara hemma och mysa istället. Igår gjorde jag play doh lera till dem o det var en höjdare! Säkert en timme att jobba på när de satt o pysslade, fast då va ju Emelie hemma så jag vet inte om det går lika bra idag. Fast idag är det vattenfärgerna som lockar. Och det är så bra att de vill pyssla samtidigt som jag gör smycken, för då är det ändå som om vi gör något tillsammans men ändå olika saker.

Som sagt har jag ju lite att stå i eftersom jag fick beställning på 10 halsband i förra veckan, det är ju helt galet! Och i helgen fick jag ytterligare beställningar, vilket är jätteskoj! Jag har skickat armband både till Stockholm och Göteborg och har ett kuvert adresserat till Emmaboda, skoj att det sprider sig! Då jag märkte att det faktiskt var många som gillar det jag gör så staratade jag eget företag. Kändes tryggast eftersom jag vet att det alltid är någon som drabbas av den svåra avundsjukan och gärna vill göra skit för en. Tur för mig att jag ordnade det innan jag började sälja...

Så nu finns det både blogg, företag och hemsida med Mamma Buus! Nu håller jag tummarna för att alla råvaror kommer idag så jag kan bli klar med mina halsband så vi kan koncentrera oss på något annat spännande i veckan, något måste de ju orka med, är mest hostan som tar musten ur de små liven.

Recept på underhåll av barn!

4 dl mjöl
2 dl salt
2 msk alun (köpes på apoteket)
färgpulver eller karamellfärg
4-5 dl kokande vatten
2 msk olja

Blanda de torra ingrediensterna och tillsätt sedan vattnet, oljan och karamellfärgen. Det brukar räcka med 4 dl vatten men prova dig fram. Leran arbetas ihop som en vanlig bröddeg och förvaras i plastpåse eller burk med lock.

Lycka till! Både roligt o billigt alternativ till pyssel... Tjejerna gjorde pizza av sina igår med kokos, russin och linfrö på. Det gillade de!

Ha en bra dag o njut lite av lovet också!

1 timme o 6 minuter kvar...

... som 32-åring! Japp, så är det... imorn blir jag 33 år. 33!!!!???? Var jag inte nyss 15 o gick på Björkets högstadiedisko? 18 år och körde till Troppan varje onsdag med mammas gamla volvo? 25 år o flyttade ut i skogen? 27 år o blev mamma? 30 år och blev mamma igen? Det känns så men det var faktiskt ganska längesen när man räknar åren...

Idag har jag blivit firad av mamma, pappa, syster o svåger. Ja oxå husets inneboende såklart... Det var då jag började undra hur mycket jag fyllde egentligen. Presentbordet såg ut att tillhöra min lilla mormor ;) Ett 200 g frukt o mandel samt en korsordstidning av min egen pappa! Spakit och en prenumeration på en smyckestidning av mamma, Malin o Patrik. Ha ha ha, det känns ju som om jag är 75! Och ändå blev jag så nöjd och glad för mina presenter. Kan knappt bärga mig tills jag får öppna tidningen och gå loss på alla korsord! Ha ha ha, så patetisk jag är, fast jag trivs med det!

Tror jag ska gå o plita lite innan jag ska krypa till kojs. Nu är det bara 58 minuter kvar tills jag är en 33 årig gift tvåbarns mamma med en villa på över 220 kvm o 2 hundar. Eget företag, havererad kropp och två bonusbarn. Vem tusan hade trott det för 10 år sedan!?

En sann vän...

Idag fick jag ett paket på posten! Från min kära vän Ingela som har bott i huvudstaden i massor av år vid det här laget... Saknar henne alldeles för ofta. Men hon kommer förhoppningsvis hem till påsk så vi kan träffas igen. Detta paket fick jag




Det var från godisboxen.se och detta var framsidan. Jag och Ola Ström har alltså gjort en resa från Stockholm till Hässleholm tillsammans. Inte illa, snacka om kändisresa! Detta är alltså framsidan så alla postarbetare på vägen har kunnat avnjuta denna fantastiska bild! Bilden föreställer alltså mig och Ola Ström efter vårruset i Malmö 2002. Det började ju bra, när jag "sprungit" typ 200 meter var det någon som skvätte gegga på mig, trodde jag, det var en ankbajs!!!! Fy va äckligt! O det fick jag springa med hela vägen, en stor blöt ankbajs på kepsen och vidare ner på jackan och t-shirten. Luktade inte sådär jättegott... När jag och mina kollegor kom fram i mål hörde jag en välkänd röst och när jag sprang in på arenan möttes jag av min stora idol. Jag frågade om vi kunde ta en bild på honom o mig eftersom jag o Ingela har en liten intern tävling om vem som har mest närkontakt med denna man. Behöver jag säga att jag fortfarande leder? Muhahahaha. Nu blev det ju lite pinsamt, som vanligt, för när vi stod där så sa jag till honom att "du är min idol" o skrattade, just då körde han ju upp microfonen i nyllet på mig så jag hörde som i en dimma i högtalarna på arenan "DU E MIN IDOL!!!!!"  Ja, ja, tur man inte skämms så lätt...

I boxen låg en påse micropopcorn, en påse m&m o två tablettaskar, mums! Salta katten, hur längesen var det man åt en sån!? Jääääättelängesen!

När man blir förnedrad genom ett sånt här paket och ändå blir glad och lycklig, då vet man att avsändaren är en sann vän! Jag är så glad för alla dessa galna minnen vi har tillsammans, herre gud vad vi gjort många pinsamma och galna saker. Det hade kunnat bli en hel bok av alla våra äventyr! Alla de skratt vi delat och orsakat i våra liv borde göra oss till otaliga 100 år eftersom ett gott skratt förlänger livet.

Så tack Ingan för att du kommer ihåg min dag i förskott och för att du förnedrade mig inom poståkeriet genom halva Sverige ;) Jag uppskattade det väldigt mycket och jag är oerhört ärlig när jag säger det!


Johan Glans and the Najs Gajs

Jag har fortfarande träningsvärk i magen efter tisdagens föetsällning. Var får han allt ifrån den där Johan Glans! Förra året fick jag World tour Skåne på dvd, en föreställing från Helsingborgs konserthus, med samme man. Det är nog den roligaste film jag har och vi har tittat på den många gånger o fler kommer det att bli. Man skrattar så mycket så man nästan skäms. Mina kinder håller på att växa ihop med ögonlocken och tårarna sprutar! Han har så vardagliga situationer som han berättar på ett enastående sätt. Bara sättet att beskriva sina träslöjds skapelser, hur hans pappa kommer ner på morgonen o frågar varför det ligger en schackpjäs i smörpaketet och hur hans mamma vill spara sonens "fina" smörknivar till ett finare tillfälle. Det var ju så det va! Man undrar ju hur dålig motorik man har när man ser sina grejjer man gjort i slöjden...

Eller hur pinsamt det är att stå i en hiss med okända människor och man plötsligt behöver nysa. Så står man där redo med armen över ansiktet och så kommer det ingen nys, och som han sa, då undrar ju alla vad man är för en människa som kör en draculapose i hissen. För att sedan helt plötsligt nysa rakt ut, på en spegel, som blir full av snor o slem.

Eller hur han beskriver sin dotters barnkalas, det var som att vara den enda nyktra på ett enormt fylleslag med folk som går runt och vinglar, spiller, kräks och kissar på sig! ;) Det är ju faktiskt så det är många gånger, men med Johan Glans kroppsspråk, lite halv fjolliga ansiktsuttryck och meningslösa utstrålning blir det helt galet skoj!

Det var en riktigt trevlig julklapp från lilla mamma och blev ännu bättre med trevligt sällskap av syster o svåger samt den goda maten på Cats. Och tro det eller ej, jag fick inte ens lite ont i magen efter maten... Phu!

En riktig Linda dag!

Idag har/blir det en riktig Linda dag. Började med att få sovmorgon eftersom Peter e hemma idag. Sen bar det av till Lady C tatoo för den ultimata smyckningen! Hon är verkligen superduktig och jag är såååå nöjd med min kärleksförklaring till den lilla famljen. Den stora fick sin igår och jag lämnar över ansvaret med tatuering av de stora barnens namn till deras mamma ;) Jag hade själv blivit galen om någon gått o tatuerat in mina barns namn på sig, nej, där går gränsen tycker jag. Det är en mamma o pappas rättighet, ingen annans....

Efter det bar det av hemåt där jag suttit o jobbat en stund nu o ska fortsätta lite till. I em blir det hårklipp hos världens bästa Erika på Rockee, bästa salongen i stan ;) samt lite hårfärg. Allt för att vara i bästa skick till kvällens holabalo. Farmor o farfar kommer o passar barnen medans jag, Peter, Malin o Patrik sticker till Cats o käkar o sen avnjuter Johan Glans till dessert. Ska bli riktigt skoj! Tror att jag ska parfymera mig med min alla hjärtansdag present från min man, en ny dg light blue, brukar vara morsdag presenten men i år överraskade han mig! :)

Varje höst/vinter använder jag 212 o på våren o sommaren blir det dolce gabbana (?) light blue, doftar sagolikt gott!

Just nu sitter jag o förundras över hur mkt det kan blåsa egentligen. Känns ju bitvis som om hela huset ska dra iväg! Jisses! Man vågar ju knappt gå utanför dörren med risk för att få ngt i skallen. Tur man har en stor o bastant bil som ligger som en padda på vägen, likaså att man har en stor o bastant kropp som inte blåser iväg. Påtal om min kropp, imorse fick jag en chock... Någon har transplanterat på en 80-årings rumpa där min skulle suttit!!! Eller kanske en Conehead rumpa, jag är inte säker, de är så slående lika. Men var har min tagit vägen? Tror jag ska sätta in en annons på blocket, 80-årig rumpa upphittad på märkligt ställe, återfås utan beskrivning eftersom jag inte vill ha den! Kan bytas mot min egen, som den en gång såg ut, och gärna fort...

Nu till något mycket trevligare! Min underarm med sin nya smyckning, lite svullen runt om eftersom den är sprillans ny!!!




Betyder Peter - din för alltid
           Vira - mitt hjärta
           Ellie - min glädje

Alla hjärtans dag!

Grattis på hjärtansdag mamma! :) Vira har verkligen gått in för denna dagen. Igår hade hon vippat in ett hjärta o en rulle med stenar till mig i ett örngott o lagt på nattduksbordet. Mamma, om du tittar brevid din säng så ligger det kanske ngt till dig där.... ;) Vem brukar säga så tror ni? Men idag låg det inget där till mina små hjärtan. Jag har helt enkelt inte hittat ngt skoj men jag får väl ge mig ut o leta idag. Däremot ska de få en alla hjärtans dag present i form av inristning på min arm. Imorn ska jag föreviga mina små älsklingar och min stora älskling! Kommer foto imorn em hoppas jag, om det inte sr för jäkligt... Brukar bli rätt så blött av blod o helosan när jag tatuerar mig... men det får jag stå ut med! Vill man vara fin får man lida pin, eller hur syster? ;)

Jag gjorde en varsin hjärtsmörgås till tjejerna idag till frukost, får nog göra det varje dag för då ville de plötsligt ha två! o det är inte ofta de äter så mycket... Lite jobbigt o skriva idag för mellanslags tangenten fungerar bara på vänster sida, vilken vanemänniska man är... O snacka om i-lands problem.

Önskar er alla en extra mysig dag idag och hoppas att ingen behöver lida av alla hjärtans dag stress. Köp ett vanlijhjärta o kosta på er en fin bukett blommor. O va lite extra kramig mot nära o kära, mer än så behövs ju faktiskt inte! KRAM

En släng av uppgivenhet...

Så sitter jag här, bakat kaka o städat hela huset. Fixat och donat, lagt upp mina smycken, broschyrer, hängt upp käderna osv osv. Har skickat ut över 30 inbjudningar till Öppet hus för Blingo kläderna eftersom det var så många som var intresserade av kläderna men inte så sugna på att ha visning. Har fått massor av positiva reaktioner och kände att nu, nu lossnar det! Efter 4 avbokade visningar på två veckor är ju inte självkänslan den bästa. Jag är så otroligt taggad till de här visningarna och när de inte blir av blir jag lite less... Klart man inte kan hjälpa att man blir sjuk eller att barnen e sjuka, jag är väldigt tacksam för att inte bli smittad av magsjuka, men man blir ju lite trött på att ställa in sig på visning och sedan ställa av sig.

Idag iaf är det fritt fram för alla intresserade att komma. Jag har fått tre som tackat ja... Tre!!!! Varav en stackare fick ringa och avboka idag pga oönskat besök hos barnen. :( Även det är jag tacksam över, att de där vidriga besökarna hålls på replängds avstånd. Men jag får väl vara glad över de två som kommer, mer kaka till oss! Tur jag inte bakat så många kakor...

Usch vad tradig jag är, är väl inget o gnälla över, men det behövde komma ut! Och det skulle vi med behöva, vilket väder det är idag! Strålande sol o lagom kallt, kanske tom lite för kallt för min lilla höna som inte alls är intresserad av o va ute i kyla. Töserna skulle tvunget gå ut innan när jag bakade o städade som mest, de va ute i typ en kvart. O sen skulle alla kläder av igen o en grusig stig uppenbarade sig genom huset som jag nyss dammsugat. Jag skulle vilja att det uppfanns en automatisk dammsugare i alla lister med en sensor som kände av minsta hårstrå och då smidigt och ljudlöst sög in det skit som lagt sig på golvet. Eftersom jag dammsuger typ 2 ggr om dagen och det ändå ser skitigt ut så är detta högst på min önskelista! Det och massor av förvaringsmöjligheter och ev superlim till alla stolar, pallar och filmer som dagligen förvillas bort från sina platser av mina barn...

Nu är det en halvtimme kvar tills jag "öppnar" och hoppas på en vid tillströmning av alla de som inte gett ngt besked! Det hade ju varit super... Man måste ju hoppas iaf... Nu kom det iaf en besökare, min kära man :) Tur jag har honom o min familj som stöttar mig!


Körkort?

Sitter o sorterar papper med ett getöga på Sveriges sämsta bilförare... Man blir mörkrädd alltså! Hur har dessa människor fått körkort? Och hur känner sig den person som godkänt dem på uppkörningen när de ser detta? Helt galet!!!!

Själv är jag en vansinnigt bra förare ;) Jag tog körkort på en intensivkurs i Ängelholm och det gick undan. Det tog mig 9 dagar att fixa lappen och då kan jag heller inga trafikregler! Störst kör först eller? Nej, så illa är det faktiskt inte, även om jag vet att min kära syster kommer att kommentera här att det är det! Jag övningskörde med mammas guldklimp, denna äventyrsbil som varit med om helt galna äventyr. Det var en automatare och det var helt ljuvligt att lära sig att hålla bilen på vägen. Första gången jag satt bakom ratten körde jag så sakta att Malin sa i baksätet "sssssnart lyfter viiiii" a la Ha ett underbart liv. Slutade ju med ett skrattanfall som jag fick styra upp för att kunna kontrollera bilen.

Jag övningskörde inte många gånger med manuell bil. Eftersom pappa nästan fick hjärtsnörp när han åkte med mig tog mormor på sig det ansvaret. En gång när vi åkte hem från Krstd stannade hon vid vägkanten o sa att jag skulle köra. När jag inte ville gick hon ur bilen och vägrade hoppa in på ngn annan sida än passagerarsidan. När jag körde där på en liten pluttväg vrålade hon, "AKta katten", jag tvärbromsade o tittade mig förskräckt omkring, var? var? Då fnissade hon lite o sa "Ah, de va ingen katt, men du behöver öva på att starta.... " Älskade lilla mormor, vilken tur vi har henne!

Övningskörningen på bilskolan var katastrofal i början... herregud va dålig jag va! Ville inte låta som en gammal tant med full gas o frikoppling så det resulterade i MASSVIS med motorstopp. Halkkörningen var också en historia för sig. Det slutade med att bilskolläraren sa i alla högtalarna, "Linda, kan du inte försöka gasa lite, så du kan få en liten, liten sladd?" Ha ha, jag såg ut som Hooks i polisskolan. Efter min första bilolycka med mamma o Malin på halt underlag var och är jag lite varsam när det är halt. Och just då var jag typ livrädd och vägrade gasa. Jag körde hela halkbanan utan en enda sladd... ha ha ha, att jag bara blev godkänd!

Uppskrivningen klarade jag på morgonen dagen D och det var då en förutsättning för att få göra uppkörningen samma dag. Min uppkörning bestod av att köra ut ur Ängelholm, flera mil landsväg och sedan parkera på en gigantisk parkering utanför en kyrkogård. Jaha, tänkte jag... det sket sig det här. Och så tänkte jag hela vägen hem när killen jag körde med fick köra på motorväg, i stan, fickparkera, starta i backe osv osv. När bilen stannade frågade killen, hur gick det? Klarade jag mig? Ja, så läraren, ni klarade er båda två! Vilken lycka!!!! Killen tittade på honom, sen på mig, sen på honom igen o sa... "Hon med?" Ha ha ha, ja, jag säger inte mer...

Ringde hem o började gråta när jag hörde mammas röst, som vanligt, så hon trodde ju inte att jag klarat mig. Det var glada men tårögda de kom o hämtade mig i mormors Saab 99:a, mamma, mormor o Malin. Vi firade på McDonalds och naturligtvis var det jag som körde hem!

Veckan efter kom ngr killar från min parallellklass o frågade om jag va på en speciell väg den dagen, ja, varför då undrade jag.... Vad höll du på med i kurvan? Frågade de, ha ha ha, mormors bil hade inte ngn servo så det var ungefär lika jobbigt att svänga som att styra upp. Det var det jag höll på med :)

Nu kör jag väldigt bra tycker jag, även om jag kör som en tant oftast. Håller hastigheten efter 4 fortköningsböter och en ganska allvarlig olycka. Är lugn och snäll mot mina medtrafikanter och släpper alltid fram små gamla söta tanter med rullator över övergångsställena osv. För att mötas med hänsynslösa gangstar som kör som idioter och räcker finger för att jag inte kör över de gamla tanterna. Det är då jag kör efter o spöar dem ;)




Vira 2 år, räserförare! :)







Brottning!!

En av mina passioner i livet har alltid varit brottning. Ahhh, att komma in i en lagom trång brottningslokal, lagom lukt av svett och testeseronen bara sprudlar i luften. Det är en höjdpunkt i livet! Känslan när man klappar in brottarna, mikrofonen som sprakar o brottarna presenteras o sen är det igång. Jag får rysningar bara jag tänker på det!

Det började när vi va små, varannan fredag kom pappa o hämtade oss i firmabilen, lyssnade på Metropol hela vägen till Bjärnum o sen tittade vi på brottning, åkte hem och käkade något gott hemma hos mamma. Kanske är det därför brottning har varit så viktigt för mig? Att det är någon pervers anknytning till min pappa och de stunder vi fick följa med honom? Iaf så fortsatte det sedan med att själva hojja ner till brottarlokalen i Hästveda och anjuta alla matcher. Bäst var när Hästveda mötte Bjärnum och när Trim vann!!!! En riktigt härlig känsla!

När jag tog körkort öppnades den stora världen för mig o min syster. Guldklimpen, mammas guldiga 244 GL, tog oss till många brottningsmatcher. Vi turnerade runt i Hästveda, Bjärnum, Vinslöv o Ballingslöv. Lika glada och nöjda varje gång. Så spännande det är med alla vändningar i matcherna, en brottare kan leda på poäng och plötsligt vinna på fall, helt oväntat men ack så härligt!

Nuförtiden är det dåligt med brottningsbesöken. Efter olyckan klarar jag inte av alla ljud, rök o andra upphottade saker man börjat med... Och så har man börjat med pausunderhållning och en massa nya konstiga regler som knappt domarna kan hålla reda på. Tyvärr...

Men nu! Nu har Vira intagit sin första brottarmatta! Provade på en träning igår och jag blev positivt överraskad av hennes reaktion. Hon tyckte det var skoj men att det va lite för lite brottning... Men på måndag ska vi dit och prova igen. Tänk om hon gillar det här, det hade varit riktigt roligt! Idag fick morfar komma hit och träna lite med Vira. Han är ju gammal brottare och en duktig sådan också. Dock tyckte han att hon va lite liten att koppla grepp på, hmmmm, surprise! Hon är 5 år... :) Men brottarfamilj som vi är stöttar vi henne till 100 % och jag tror att både jag, Malin, mamma o framförallt pappa önskar att detta är hennes grej mer än hon anar...

Ett av mitt galnaste brottarminne var när jag va på GP i Vinslöv och gick fram till Mikael Ljungberg och sa...
"-Ursäkta mig, lite pinsamt kanske eftersom jag är 24 år, men skulle jag kunna få din autograf?" Ha ha ha, behöver jag säga att mitt sällskap skämdes! Men nöjd var jag! Jisses vilken stor axel han hade, när jag lade min hand på axeln så täckte den knappt halva... o då har jag inga små händer... 

Hade jag varit lite mer haj på tekniska prylar skulle jag scannat in autografen, för den har jag sparat o kommer alltid att göra tror jag....


Så mycket att göra o ändå hamnar man här!

Hur kommer det sig att man hamnar vid datorn när man har som mest att göra? Jag är superstressad över allt jag VILL göra, för att hinna med det i lugn och ro innan tjejerna kommer hem från förskolan... Lite konstigt det där. Jag vill och behöver göra nya smycken eftersom beställningar kommer in hela tiden, vilket är superkul! Och jag vill fixa med hemsidan så att det verkligen blir bra och snyggt och överskådligt. Jag vill också ordna med alla papper så att man har ordning från början.

Men vad händer? Jo, jag hojjar till förskolan med tjejerna vilket gör mig ganska sleten i nacken, vill jag verkligen utsätta mig för mer smärta när jag har så mycket att göra? Sen åker jag in till stan för en leverans och passar på att gå och fresta mig genom att titta på en massa fina kläder och samtidigt bli av med värdefull tid...
Sen åker jag och handlar lite, mjölk o frukt o bröd o sånt. Då slinker det ner ett pkt mums mums, bara för att ge mig en känsla av extra misslyckande eftersom dagen började så bra med shake o motion. Nu har jag fixat med tvätten och plockat upp ett paket som Ester slaktat i ungefär 100 000 minibitar.

Men nu när jag verkligen har tid och ro att sitta och jobba, då hamnar jag här på min vanliga lilla runda. Hotmail, facebook, blocket, fodda och hit. Jisses, hur fungerar man egentligen?

Nej, nu ska jag skriva en lista om vad jag ska göra och verkligen fullfölja de olika punkterna. T ex lägga in ren tvätt, förbereda middagen, vårstäda i trädgården, åka o tvätta bilen osv Men den första punkten på lista är stänga av datorn och sätta fart!!!!



Men först en bild på mina underbara töser som ofta driver sin mamma till vansinne :) Smidigt med tandembesök på toan!




Melodifestivalen

Lördagkväll, pocorn, chips, jordnötsringar o läsk. Va uppe till säkert 23!!!! Det va tider det, när man va liten o fylld av förväntningar inför melodifestivalen. Vi hade väl aldrig sånna snacks annars, det va en gottepåse som man knallade ner till "rosa kiosken" o köpte. En sån, två sånna, tre sånna osv. Åh vad jag saknar den tiden! Eller så festade mamma till det med glass i glassglas, det va oxå lyx. Sååå fina glas tyckte vi, med glass o banan, kanske lite chokladsås eller en maräng. Frukttallrik med skivade frukter o grönsaker som mamsen fixat på de bruna tallrikarna... :) Det va inte mycket man krävde och det blev så mysigt, tack vare vår älskade lilla mamma. Idag blir det chips o ostbågar varje helg! Inte bra och varför har man skapat sig denna ovana? Och varför är det så svårt att bryta dem? Det är ju ärligt talat mycket godare med skivad frukt eller glass eller popcorn...

Tillbaka till melodifestivalen, det var ju faktiskt det jag började skriva om... Jag saknar då man tävlade en kväll med svenska låtar. Schlagerlåtar och inte dessa popsnören! Nu gick Danny vidare, vad va det för skitlåt? Borde vara åldersgräns på tfn samtalen så inte alla fjortisar kunde ringa o rösta? Jag hejja på Pernilla, en svensk låt med lite schlagerkänsla. Tänk Dover Calais me Style, Lena Ph, Ted Gärdestad, Abba och alla gamla godingar. Med Anders Berglund som kapellmästare och typ Lill Lindfors eller Ulf Elfving med sitt krull som programledare. Jag skulle så gärna vilja våga vägra melodifestivalen men jag får offra mig för barnen denna helgen när de är hemma iaf. Alla dessa discolampor, neonljus o massa holabalooo....

Här nedanför bjuder jag på en av tidernas bästa schlagerlåt! Jag får pytteskinn när jag hör den o erkänn att han är väldans stilig ;) Jag är inte så teknisk så jag hoppas ni hamnar rätt när ni klickar på länken, ska lära mig det o förhoppningsvis går det bättre nästa gång!

Håll till godo med världens bästa Claes Göran Hederström! "I förrgår sa jag plötsligt nej till killarna, när de skulle yeah yeah, ha ett party.... na na na na na na naaaanaaanaaa"

http://www.youtube.com/watch?v=uuShN_NdFGY

Oj oj oj...

Snacka om många järn i elden! Hínner ju inte skriva av mig om mitt liv! Idag fotade jag de smycken jag gjort o la in på min hemsida www.mammabuus.se som jag skakat liv i igen. Oj, vilken fart det blev! Har sålt 6 armband bara i em! Jätteskoj! O så mkt beröm jag fått, känner mig sjukt taggad efter alla positiva reaktioner över mina skapelser ;) Nu har jag fått fart och beställt visitkort och stämpel. Man kanske skulle starta eget? Får väl se hur det går och hur det utvecklas... Man får väl tjäna 15 000 kr på egen verksamhet eller? Jag är så rädd för o göra fel o bli återbetalningsskyldig eller nåt. Inspärrad i fängels med Jackie Arklöv o Mattias Flink? Nej, nu spårade jag ur, bara för att det är Kvällsöppet på tv:n...

Måste säga att jag tycker att det är lite pinsamt att det pratas om att de ska släppas ut tidigare. Kalla mig enfaldig men vad har man för rätt att spatsera ute i samhället efter ett kort straff med tanke på vad man gjort? Livstid... ha, det är fånigt. Om man levt så länge som ett livstidsstraff innebär hade inte medellivslängden varit speciellt hög. Nej, jag orkar inte titta på detta! Tralalalala, jag blundar, slutar lyssna och fortsätter inbilla mig att alla får det straff de förtjänar och får sona sitt brott. Ja, jag är naiv! Och nu börjar jag bli väldigt upprörd också, inte bra när man ska gå o lägga sig.

Hur kan man försvara kortare livstidsstraff när det sitter föräldrar som kunde haft sitt barn i livet brevid? Just det, jag skulle inte titta... 36 år e ju ganska lång tid för gärningsmannen... Jaha!!!??? Och brottsoffret då? 17 år som död är inte lätt att upphäva! Nej fy fan på ren svenska. Jag stänger av dumburken o går o lägger mig!!!!!


RSS 2.0